XC Črn trn Ajdovščina 2020

Premierno so v sklopu Kolesarskega festivala v Ajdovščini v nedeljo organizirali tudi dirko v olimpijskem krosu, ki je nova dirka v pokalu SloXcup. Dirka ni štela za UCI točke, klub temu je na start privabila tudi nekaj tujih tekmovalcev. Najdaljši krog je bil dolg 4 km z višinsko razliko 110 m, potekal pa je skozi mini park Frutabela in čez pobočje Školja v Športnem parku Pale. Razgibana in fizično zahtevna, precej kamnita proga je poskrbela za kar nekaj počenih pnevmatik, padcev in tudi odstopov.

Med starejšimi mladinci sta bila med 20. tekmovalci najmočnejša Teo Pečnik (KK Ravne) in Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh), ki sta složno sodelovala celo dirko. Najbolj se jima je približal Blaž Žle (Calcit bike team), ki je za zmagovalcem v cilju zaostal za 59 sekund. Na koncu je bil najmočnejši Pečnik, Klemenčič pa je zaostal za 39 sekund.

Teo

Teo poroča :»Od starta sva s Klemenčičem potegnila naprej in kar hitro začela prehitevati elitovce. Prve tri kroge sva šla kar enakomeren tempo, zelo blizu je bil tudi Žle. V četrtem krogu sva zaradi defekta ujela Nagliča in skupaj z njim peljala cel krog, nato sva zaradi moje napake oba sestopila. V peti krog sva šla skupaj in pričakoval sem, da se bo Klemenčič odpeljal, Ko sem videl, da oba trpiva, sem na prehodu poskusil še bolj pritisnit in mi je uspelo spredaj pripeljat do cilja. Vesel sem, da sem lahko odpeljal solidno dirko, saj sem bil po tem tednu treninga še kar utrujen in nisem pričakoval dobre dirke.«Ostali člani KK Ravne so se uvrstili sledeče :

Mlajši mladinci

U17

BLAŽ POLOVŠAK 14. mesto

JAN POLOVŠAK 18. mesto

Lana

LANA EPŠEK 6. mestoKategorija

U15

Tian

TIAN PEČNIK 21. mesto

Kategorija U11

Kai

KAI SIROVINA DVORNIK 4. mesto

Čestitke vsem!